Biografie


Professionele ervaring

Ken Pittoors begon in september 2002 als advocaat bij het departement Bouwrecht van het advocatenkantoor Janson Baugniet te Brussel. In maart 2004 stapte hij over naar het departement Real Estate & Regulatory van Altius Advocaten. Beide kantoren behoren tot de grootste onafhankelijke advocatenkantoren van het land.

Bij deze kantoren specialiseerde hij zich in het Publiek recht en het Onroerend Goedrecht en trad hij op voor nationale en internationale cliënten: projectontwikkelaars, vastgoedinvesteerders, ondernemingen in industriële en niet-industriële sectoren, overheden en particulieren.

Na 6 jaar aan de balie van Brussel, richtte hij in november 2008 een advocatenkantoor op in eigen streek.
Op aanvraag kan er meer informatie worden verschaft over concrete werkervaring.Opleiding

Ken Pittoors behaalde in 2001 een Master in de Rechten aan de KU Leuven. Het voorlaatste jaar van zijn rechtenopleiding bracht hij als Erasmus-student door aan de Université de Rouen in Frankrijk. Na zijn studies Rechten studeerde hij één jaar in China aan de Beijing Language and Culture University voor een taalopleiding Chinees.

In het kader van de verplichte jaarlijkse permanente vorming volgt hij regelmatig bijscholingen. Hij volgt niet alleen bijscholingen in zijn specialisaties, maar ook in andere materies. Hij volgde in het najaar van 2008 een grondige cursus Vennootschapsrecht aan de Fiscale Hogeschool te Brussel. Dit laat hem toe op de hoogte te blijven van wat zich buiten zijn vakgebieden afspeelt. Hierdoor kan hij, indien nodig, cliënten snel en vakkundig doorverwijzen naar andere specialisten.

Ken Pittoors, °1978